Starší žáci potrápili oba favorizované soupeře

Starší žáci potrápili oba favorizované soupeře

Ke dvěma těžkým zápasům nastoupili v uplynulých dnech starší žáci Otrokovic. Viktoriáni ani v jednom z duelů proti slováckým celkům nezklamali, na body to však tentokrát nestačilo.

Uherský Brod – FC Viktoria Otrokovice 4:1

Na krásném hřišti v Brodě nečekalo mladé Viktoriány nic lehkého, jelikož se jednalo o třetí tým soutěže. To hosté také pocítili. Hned v prvních minutách zápasu přežili pár stoprocentních šancí soupeře. Od 10. minuty se však Otrokovičtí začali zvedat a soupeři se více než vyrovnali. Bohužel ani oni neproměnili své šance a Broďané je za to potrestal dvěma slepenými góly těsně před pauzou.

Ve druhém poločase se dění na hrací ploše nezměnilo. Pokračovala vyrovnaná bitva. Postupem času ovšem začali hosté ztrácet síly a propadávat ve středu hřiště. Díky tomu se domácí celek dostával do čím dál více příležitostí. Viktoriáni sice hrozili z brejků, ale opět ztroskotali v koncovce, což Uherský Brod potrestal dalšími dvěma góly. Deset minut před koncem už se otrokovickým přece jenom podařilo vsítit branku po úniku Černického, kterou si určitě zasloužili.

„Kluky za předvedený výkon chválím. Škoda neproměněných šancí a hlavně obdržených gólů. Pozoruji na nich velké zlepšení a doufám, že to tak bude pokračovat i nadále,“ uvedl trenér Viktoriánů Dominik Pěnička.

Viktorka – Kunovice 2:4

Ve vloženém kole přijely na Trávníky aktuálně druhé Kunovice. Viktoriáni ovšem soupeři roli favorita řádně ztížili. Otrokovice vstoupily jsme do zápasu s velkou chutí a agresivitou, což hostům dělalo velké problémy. Zápas byl opět velmi vyrovnaný, hrálo se nahoru dolů. Bohužel pro domácí však Kunovice po ojedinělé střely z velké vzdálenosti otevřely gólový účet zápasu. Domácí kluci se tím ale nenechali zlomit a vyrovnali po pěkné akci Koleniče, který předložil balón na malé vápno pro Menšíka, jenž se nemýlil.

Nicméně opět jako v předešlých zápasech přišel těsně před poločasem inkasovaný gól do viktoriánské kabiny. Ve druhé půli se hrál znovu vyrovnaný fotbal. Velká škoda, že otrokovickým mladíkům pomalu začaly docházely baterky a inkasovali další dva góly. Sympatické na domácích borcích však bylo, že se ještě kousli a zvládli dát branku, kdy se Kolenič krásně prosadil levou nohou.

„Naše hráče bych chtěl opět pochválit. Ukázali jsme, že s námi musí počítat každý tým. Budeme jen muset zapracovat na inkasovaných brankách před poločasem, protože nás to zbytečně sráží, a možná i proto jsme v posledních dvou zápasech přišli o body.“