Rozhovor s hlavním trenérem Davidem Rojkou po podzimní části MSFL 📣⚽

Jak hodnotí náš trenér celou podzimní jízdu a konečné 3. místo?

Začátek sezóny nám vyšel nadmíru dobře. Z prvních pěti zápasů jsme udělali 13 bodů. Pak přišla facka v podobě pětigólového přídělu od béčka Karviné. Poté na nás dolehla menší krize završená prohrou 1:4 ve Znojmě. To jsme měli za sebou pět zápasů s pouhým jedním bodem. I tak jsem mužstvu věřil, že se opět dostaneme na vítěznou vlnu ze začátku soutěže. Nastartovalo nás domácí utkání s béčkem Slovácka, které jsme zlomili až v nastaveném čase a zvítězili jsme 2:1. Pak přišlo dalších pět vítězství, která nás katapultovala až na samé čelo soutěže. Škoda posledního zápasu ve Zlíně. Kdyby se zvládlo za tři body, tak bychom se osamostatnili na první příčce tabulky. Z tohoto pohledu hodnotím tuhle půlku sezóny samozřejmě pozitivně. Vždyť jsme skončili na děleném prvním místě a jako nejlepší celek mezi „A“ mužstvy.

Jaký bude následující program do konce roku a kdy začneme zimní přípravu?

Po sezóně jsme odehráli ještě dva přípravné zápasy s celky Kroměříže (2:6) a Považské Bystrice (3:2). V něm dostali větší prostor hráči, kteří měli menší vytížení během sezóny a hráči, kteří tu byli na zkoušce. Do konce Vánoc budou mít hráči úplné volno a pak budou mít individuální přípravu. Samotná zimní příprava nám začne 9.1.2024 fyzickými testy.

Dojde během zimy k nějakým pohybům v kádru?

Vzhledem k tomu, že se nám podzimní sezóna vydařila jak výsledkově, tak hlavně i herně, tak ten zájem o naše klíčové hráče tady je. Uvidíme, jak vše dopadne. Zatím je to v jednání.

S jakými ambicemi vstoupí mužstvo do jarní části sezóny?

Samozřejmě ambice musí být ty nejvyšší, proto ten fotbal také dělám. Musíme být však realističtí. Uvidíme, kolik hráčů odejde a hlavně jestli se nám podaří vhodně doplnit kádr o hráče do mého způsobu fotbalu. Konkurovat například béčku Baníku bude ale opravdu obtížné.

Co bys na závěr vzkázal našim skvělým fanouškům?

Našim fanouškům musím vyseknout obrovskou poklonu. Je neskutečné, jak nás po celou sezónu podporovali. Jezdili s námi i na venkovní zápasy. Patří jim velký dík.