Petr Zapalač o remízovém utkání s Blanskem

– Myslím si, že diváci viděli zajímavý zápas a remíza je po průběhu asi zasloužená.

– Blansko hrálo velice dobře, presovalo naše hráče hodně vysoko, což nám dělalo ze začátku problémy. Chyběl nám vetší klid v rozehrávce a větší odvaha. V zápase jsme až moc nakopávali dlouhé míče.

– Po 15-20min. se obraz hry změnil a začali jsme hrát naší hru. Díky tomu jsme se začali dostávat do šancí a po skvěle zahraných standardních situacích jsme otočili výsledek v náš prospěch.

– V tom momentě jsme byli lepším týmem a je jen škoda, že jsme neudrželi vedení do poločasu. Už se nám to stalo podruhé, abychom v závěru poločasu dostali gól. Tomuhle se pro příště musíme vyvarovat.

– Do druhého poločasu jsme vstoupili velice dobře. Na klucích šlo vidět, že chtějí zápas vyhrát. Vytvářeli jsme si tlak kolem šestnáctky, ale nepodařila se nám střelit vítězná branka.

– V závěru přišli dvě obrovské šance. První byla domácího mužstva, kdy jejich hráč šel sám na našeho brankáře Semanka, ten však skvělým zákrokem soupeře vychytal. V závěru jsme se dostali my do stoprocentní šance, kdy jsme po dobrém protiútoku měli odkrytou bránu, ale trefili jsme břevno.

– Bod z Blanska bereme, kluci měli náročný program, kdy jsme v deseti dnech odehráli tři utkání. V neděli mají kluci volno a od pondělí se začínáme připravovat na Baník. Jsem přesvědčený o tom, že to bude kvalitní utkání a věřím, že dorazí mnoho diváků. Každý hráč, který nastoupí bude muset předvést maximum z toho, co umí. I když to bude těžké utkání, tak svému týmu věřím.