Michal Hubník před Valmezem: Specifické utkání to bude, ale budu chtít vyhrát jako v každém zápase doteď!

Michal Hubník před Valmezem: Specifické utkání to bude, ale budu chtít vyhrát jako v každém zápase doteď!

Předposlední kolo podzimní části MSFL 2018/2019 se odehraje v sobotu ve Valašském Meziříčí, kde se s domácím celkem utkáme od 14:00. Poslední kolo pak odehrajeme v sobotu 10. 11. od 10:15 doma proti Hulínu.


Rozhovor s trenérem Michalem Hubníkem:


Jaké bude pro tebe utkání ve Valašském Meziříčí?

Určitě to bude specifický zápas pro mě jako trenéra díky tomu, že mi Valmez dal šanci, začít trenérskou kariéru rovnou ve třetí lize. Určitě budeme chtít uspět jako tým a i já jako trenér. Specifické to bude v tom, že tam všechny znám, pocházím z Valašska – je to můj kraj. Přijedou se podívat i rodiče, kamarádi i známí. V tomto to bude pro mě víc než všechny ostatní zápasy.

Odvedli jste s vedením kus práce od letní přípravy, máme dost zvučných fotbalových jmen v kádru, jsi v Otrokovicích spokojený? Přemýšlíš nad pokračováním i v jarní části?

Spokojený jsem. Jak si pamatuji Otrokovice ještě z minulé sezony, kdy jsem působil ve Valmezu. Věděl jsem, že do přípravy chybí stoper, krajní záložník a hrotový útočník. Toto byly požadavky na posílení. Podařilo se začlenit dva stopery (Kaizar, který působil v Německu a chtěl se vrátit domů) myslím si, že se začlenil dobře, což je důležité pro něj i pro trenéra. Dále jsme přivedli dalšího stopera Filipa Markoviče, který má něco odkopáno za Sigmu a věděl, že jsem v Otrokovicích a známe se, tak jsme si řekli, že by to mohlo fungovat. Potom se podařil hroťák. Byl jsem v kontaktu s Míšou Ordošem, na 90% bylo rozhodnuto, že by k nám šel, ale pak přišla nabídka ze Znojma a tomu jsme nemohli konkurovat. Ale vzápětí se nám podařilo zajistit Honzu Hladíka a to byla velká posila. Byl bych rád, kdyby tito kluci pokračovali, ale někteří mají možnost jít do zahraničí, a v tom aby rozvíjeli svou fotbalovou kariéru, jim bránit nechceme.

Pokud bude vedení spokojené,  chtěl bych pokračovat. Myslím si,  že 4. místo pro teď,  je velmi dobré. Na 3. ligu pracujeme velmi slušně, přicházejí body a to je důležité. Dál bychom chtěli zapojit mladé hráče, aby měli vyšší cíle a dál se posouvali v kariéře nahoru.

I když hrajeme s posledním, může nás soupeř překvapit, jak vidíš jejich aktuální formu?

Určitě nás může překvapit.  Znám ten klub, vím jak se tam pracuje a viděl jsem, že teď posílili stoperskou dvojici. Všichni si myslí, že přijedeme a vyhrajeme 6:0 – 7:0, ale kluci si teďkom sedli. Sahali po vítězství v Uh. Brodě, v Petřkovicích mohli i remizovat, zápas v Líšni také odehráli dost dobře, kde prohráli pouze 1:0.  Pro mě to bude jak už jsem říkal specifické v tom, že jsme tam působil, ale budeme chtít uspět jako v každém zápase doteď.

Přineseš něco do kabiny po zápase ve Valmezu?

Už jako hráč v Jablonci apod.  jsem vypisoval nějaké prémie  a teďka poprvé si to zkusím jako trenér. Určitě udělám klukům nějaké občerstvení. ☺