HOTOVO! Devátého července startuje letní příprava na MSFL

HOTOVO! Devátého července startuje letní příprava na MSFL

Až do posledního tréninku i zápasu se bojovalo o MSFL. Teď už je konec, 100% MSFL 2017/2018 a zasloužený odpočinek. Těžkou sezónu má za sebou trenér Marek Sedlak, kdy v zimní přípravě musel poskládat nové třetiligové mužstvo. V posledních bojích Viktorka zvládla derby se Slavií, zápas ve Velkém Meziříčí a poslední špíl, ať už se zdál vyrovnaný, nakonec skončil těsnou prohrou 4:3 v Rýmařově.

Rýmařov – Otrokovice  4:3 (1:0)

Branky: 32., 62. Tilkeridis, 78. Woitek, 89. Ondruška – 82. Kiška, 83. Jasenský, 85. Bahounek

Rozhodčí: Silný – Z. Kneisl, Polanský

DFA: Juřička

ŽK: Harazin – Bahounek, Kiška, Pěnička, Behan

ČK: 0

Diváci: 280

SK Jiskra Rýmařov: Baroš – Harazin, Němec, V. Fiala, Dydowicz, M. Furik (74. Hleba), Kocúr, Tilkeridis (91. J. Furik), György (88. Horák), Ondruška, Woitek.

FC Viktoria Otrokovice: Jelínek – Malý, Zábojník (79. J. Červenka), Pěnička, Jasenský (K), Chwaszcz, Bahounek, Vašulka, Jurča (57. Behan), Mlýnek (63. Kiška), Byrtus
Náhradníci: Semanko – J. Červenka, M. Fiala, Behan, Bojda, P. Červenka, Kiška

První větší šance přišla až ve 27. minutě, kdy domácí Němec z levé strany vápna tečoval pouze bližší tyč. Ve 30. minutě Viktorka poslala přímý kop asi dva metry od tyčky. Skóre otevřela Jiskra ve 32. minutě, uvnitř šestnáctky se probojoval k míči Tilkeridis a zavěsil pod břevno. Za stavu 1:0 se odcházelo po poločase do kabin.

V 59. minutě brankář Jelinek snížil úhel domácímu střelci. Další branka domácích padla v 62. minutě, chladnokrevně poslal míč do brány opět Tilkeridis. Čtvrt hodiny před koncem si připsal další důležitý zákrok Jelínek, ale v 78. minutě defenzíva Viktorie zaspala a brankář Jelínek, který si na míč sáhl, nedokázal zabránit třetí domácí brance. Pak to přišlo, VYROVNÁNÍ během 3. minut. V 82. minutě vsítil Jirka Kiška, který využil prostoru kolem sebe a umístil míč ke vzdálenější tyči. Minutu na to kapitán Adam Jasenský přidal druhou rychlou branku. Po trestu, se v základu ukázal Adam Bahounek a hned se zasloužil o vyrovnávací branku. Domácí ale dokázali skóre přehoupnout na svou stranu v 89. minutě poslal Ondruška Rýmařov zpět do vedení.

Ukončili jsme sezónu prohrou v Rýmařově, ale přesto slavíme záchranu!

„MFK Vítkovice zůstávají ve Fotbalové národní lize. Po odstoupení druholigové Olympie Praha bylo nabídnuto uvolněné místo klubům, které se umístily do čtvrtého místa v ČFL a MSFL. Všechny kluby ale administrativní postup odmítly. Setrvání Vítkovic ve FNL se dotkne také Moravskoslezské fotbalové ligy, když ze čtrnácté příčky již nehrozí sestup do divize,“ tato zpráva kolovala internetem od 14. 6. 2018.