Jirka Skopal zahájil přípravu s Áčkem

Jirka Skopal zahájil přípravu s Áčkem

První týden přípravy máš za sebou, je to dřina?

Je to velká dřina. Rozhodně je to mnohem fyzicky náročnější a namáhavější. Tréninky jsou mnohem více běhavější a všechno probíhá ve větším tempu, bez zbytečných prostojů. Celkově to působí více profesionálně. Vzhledem ke čtyřem tréninkům týdně je i velká únava a celkově větší potřeba regenerace. Celou tu dřinu ale beru pozitivně, protože si myslím, že z kvalitní zimní přípravy se pak těží celé jaro.

V roli kapitána jsi nastoupil v první přípravném zápase(Třinec), jak jsi vnímal druholigového soupeře?

Určitě to byla výborná zkušenost. Měl jsem příležitost poznat vyšší a kvalitnější fotbal, což se nestává každý den. Je to úplně jiný fotbal, než na co jsem byl doposud zvyklý, hra je mnohem rychlejší, plynulejší, techničtější a dynamičtější. A i přesto, že se svým výkonem nejsem vůbec spokojený z důvodu velkého množství chyb, tak jsem za tuto zkušenost vděčný a zkusím z ní co nejvíc vytěžit, aby byl můj výkon příště lepší.

Tvrdá práce v dorostu se vyplatila a rovnou k trenéru Hubníkovi, jak na tebe působí?

Trenéra Hubníka vnímám jako skvělého fotbalistu a samozřejmě i trenéra, který hráčům dokáže poradit, předat platné zkušenosti a zároveň se s nimi i zasmát. Cvičení na tréninku mě baví, přijdou mi užitečné a moc často se neopakují. Pokyny a rady jak na trénincích, tak i před/po zápase mi přijdou užitečné a srozumitelné.

Odcestuješ s A-týmem na soustředění, těšíš se?

Mám smíšené pocity. Na soustředění se určitě moc těším, protože to bývají vždycky skvělé stmelovací akce, kde si člověk užije dost zábavy a odnese si spoustu vzpomínek, a ještě k tomu v takové destinaci. Co mě trochu děsí je to, jak velká bude fyzická vytíženost celého soustředění. Jinak se ale moc těším.